preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vrbani

Login
Novo na stranicama

 

       KLOKAN BEZ GRANICA


Kalendar
« Ožujak 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Anketa
Koliko dnevno sati koristiš stranice društvenih mreža?KORISNE POVEZNICE

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 10. 2017.

Ukupno: 203613
Danas: 36
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obavijest za roditelje o povratku učenika u školske klupe 11.5.2020.
Autor: Magdalena Babić, 1. 5. 2020.

Poštovani roditelji,

bliži nam se 11. svibnja 2020. i djelomični povratak učenika u školske klupe.

Suočeni s pojavom novog, nimalo bezopasnog virusa Covid-19 koji se vrlo lako prenosi kapljičnim putem želim vas upoznati s detaljnim smjernicama i teškoćama s kojima se škola suočava pri organizaciji nastave u Školi.

 

U uputama za sprječavanje i širenje epidemije COVID-19 objavljenih od HZJZ-a navodi se kako boravak u školi predstavlja veći rizik za zarazu djece s COVID-19 nego je to obiteljski dom, kućanstvo (djeca s kroničnim bolestima ili djeca koji su u doticaju s kroničnim bolesnicima; respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim oboljenjima, tjelesnim, motoričkim oštećenjima).

 


Svakako je uputa: ostanak kod kuće.

Ostanak kod kuće preporučujemo, s obzirom da broj učenika može biti toliki da se mjere fizičkog razmaka u našem kolektivu neće moći poštivati.

Nastava na daljinu i dalje će se održavati, pa se potiče nastavak obrazovanja djece razredne nastave od kuće.

 

Ulazak roditeljima u školu se ne preporučuje i svakako će se vršiti stroga kontrola. U istom prostoru u isto vrijeme smiju boraviti samo djeca iz istog razreda i njihova učiteljica, nema spajanja razreda.

Roditelji trebaju očekivati da će kod provedbe nastave u učionici neminovno dolaziti do čestog kontakta učenika s drugim učenikom, zbog: istraživanja prostora koji okružuje učenika, nenamjernog stavljanja raznih predmeta u usta, nerazumijevanje uputa, znatiželje prema drugim učenicima, motorički nemirom i potrebom za kretanjem.

 

Organizacija rada s djecom

U razrednom odjeljenju može maksimalno biti 9 učenika i jedna učiteljica.

U neposrednoj blizini učionice mora biti osiguran sanitarni čvor koji koristi isključivo taj razred. To je neprovedivo. Broj sanitarnih čvorova je projektiran i izveden prema nacrtu arhitekta i namijenjen je za korištenje znatno većeg broja učenika.

Učionica treba imati direktan izlaz na terasu, balkon ili dvorište.

Učenici ne bi smjeli dodirivati površine ili predmete prilikom dolaska u svoju učionicu.

Za svaki razred se mora organizirati drugo vrijeme dolaska u prostor škole, vremenski razmak od 10-15 minuta između svakog odjeljenja.

Roditelji dovode djecu u školu do ulaza, zadržavajući se minimalno dva metra od drugih osoba.

 

Kad god je moguće u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19 i ne starija od 65 i više godina.

Djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, kašalj ostaju kod kuće te ih roditelji ne smiju dovoditi u školu.

 

Ako se radi o učeniku kod koga su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj u potpunosti upoznat s uputama HZJZ-a, ravnatelju donosi pisanu izjavu prije polaska učenika u Školu.

Roditelji imaju obavezu izmjeriti temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu, te u slučaju povišene tjelesne temp. ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom učiteljici.

 

Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne smiju dolaziti u školu. Roditelji ih trebaju poticati da održavaju fizičku udaljenost od druge djece i odraslih, primjereno razvojnoj dobi.

Potrebno im je napominjati da ne diraju usta, nos, oči i lice kao i da ne stavljaju predmete u usta.

 

Poštovani roditelji, ovo je samo mali presjek mjera kojih se svi moramo pridržavati ako želimo održati povoljnu epidemiološku sliku u našem Gradu.

Svakako još jednom napominjem da je maksimalan broj učenika u razrednom odjeljenju 9, i da roditelji dovode djecu u školu ako su oba zaposlena i ne postoji mogućnost rada od doma što će potvrditi pisanom izjavom. Pisanu izjavu donijet ćete osobno Ravnatelju do 6. svibnja 2020.

 

U privitku prilažem anketu o potrebi dolaska učenika u Školu.

Poštovani roditelji, ispunite anketu do 4. svibnja 2020. do 12.00 i pošaljite učiteljici.

Ravnatelj: Mislav Batarelo


 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju